study in canada

نظام آموزشی کانادا و مزایای تحصیل در این کشور

سیستم آموزشی درکانادا دارای کیفیت آموزشی بالایی است ، درواقع موسسات آموزشی در کانادا به صورت رسمی رتبه بندی نشده اند اما از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در کانادا هم سیستم آموزش همگانی و هم سیستم آموزش خصوصی وجود دارد و همچنین بیشتر از همه‌ی کشورهای دیگرِ عضو سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی (OECD) در بحث آموزش هزینه می‌کند.با ما همراه باشید.

نظام آموزشی کانادا
نظام آموزشی کانادا

 

خلاصه ای از سیستم آموزشی

  1. دارای بسیاری از مدارس و دانشگاه های معتبر
  2. اداره سیستم آموزشی کانادا عمدتاً به صورت استانی
  3. تفاوت از نظر برخی از جنبه‌های نظام آموزش و پرورش بین استان‌ها
  4. سطح آموزش بسیار بالا  به علت کنترل آموزش و پرورش این کشور توسط دولت فدرال
  5. دارای دو سیستم آموزش دولتی و خصوصی
  6. برخورداری از یکپارچگی بسیار بالا از نظر استانداردهای آموزشی در سراسر کشور
  7. سیستم آموزشی کانادا به 2 دسته دولتی و خصوصی تقسیم‌بندی می‌شود.
  8. کشور کانادا به عنوان تحصیل کرده‌ترین‌ کشور در سطح جهان شناخته می‌شود.
  9. دولت از مهد کودک تا تحصیلات بعد از متوسطه یارانه آموزشی ارائه می‌دهد.
  10. این کشور 6٪ تولید ناخالص داخلی خود را صرف آموزش و پرورش می‌کند که این مقدار بالاتر از متوسط هزینه در بین سایر کشورهای عضو OECD است.
  11. سیستم آموزشی کانادا به سه سطح ابتدایی، متوسطه و تحصیلات بعد از متوسطه تقسیم می‌گردد.
  12. کانادا تعداد قابل توجهی از موسسات برتر آموزشی در جهان؛ چه دانشگاه یا کالج، چه مدرسه، و چه نوع عمومی یا خصوصی را در خود جای داده است.
  13. دولت کانادا از آموزش مهدکودک تا سطح بعد از متوسطه کمک مالی بسیار زیادی و تقریباً شش درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای آموزش هزینه می‌نماید؛این بدان معناست که کانادا نسبت به میانگین در بین کشورهای عضو OECD ، بیشتر از میزان متوسط، بودجه سالانه خود را صرف آموزش می‌کند
  14. در سیستم آموزشی کانادا والدین می‌توانند کودکان ۴ و ۵ ساله خود را به صورت داوطلبانه برای مدت زمان یک تا نهایتا دو سال در مهدکودک ثبت‌نام کنند
  15. براساس قوانین آموزش و پرورش کانادا، مقطع اول ابتدایی برای تمامی کودکان از سن شش سالگی آغاز می‌شود.
  16. سیستم آموزشی به طور کلی به دو دسته خصوصی و دولتی و سه مقطع ابتدایی-راهنمایی (Primary)، متوسطه (Secondary) و کالج و دانشگاه (Post- secondary) تقسیم می‌شود و همواره دولت فدرال این کشور مبلغ قابل
  17. توجهی از یارانه را (معادل ۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی ) به مقاطع تحصیلی ابتدایی تا دانشگاهی این کشور اختصاص می‌دهد.
  18. کانادا کشوری با تعداد زیادی از مهاجرین دارای دو زبان رایج و رسمی انگلیسی و فرانسوی(تدریس دروس نیز ممکن است به هر دو زبان در مدارس صورت بگیرد. )
  19. انتخاب زبان تحصیل دانش آموزان بستگی به استان محل تحصیل دانش آموز دارد. (برای مثال آموزش در استان کبک بیشتر به زبان فرانسوی است (استفاده از زبان انگلیسی به ندرت )
  20. ارائه بیشتر آموزش ها در اکثر جاهای استان انتاریو و یا آلبرتا به زبان انگلیسی(اغلب مکالمات روزمره مردم در این استان به زبان انگلیسی ) درنتیجه تحصیل در کانادا به هر 2 زبان انگلیسی و فرانسوی امکانپذیر است.
  21. سیستم آموزشی کانادا در برخی از مناطق و استانهای این کشور متفاوت بوده و مدارس دولتی دخترانه و پسرانه به صورت جداگانه و به همراه کلاس‌های دینی ارائه می‌شوند.
  22. با اینکه سیستم های آموزشی مختلفی در کانادا وجود دارد ولی در تمام آنها دانش آموزان مقیم کانادا تا کلاس ۱۱ یا ۱۲ به صورت رایگان تحصیل می‌کنند که به ایالت مربوطه بستگی دارد.
  23. دانش آموزان سایر کشورها برای اخذ ویزای کانادا و تحصیل در این کشور باید شهریه کامل را پرداخت کنند.
  24. اکثر کالج‌ها و دانشگاه ها شهریه هایشان را بسیار پایین در نظر گرفته اند تا تمام افراد با هر میزان بودجه ای بتوانند از امکانات آنها استفاده کنند.

 

سال تحصیلی در کانادا به چه صورت است؟

  1. شروع از شهریور ماه (September) پس از روز کارگر
  2. ادامه تا آخر خرداد (June)
  3. در برخی موارد، ثبت‌نام و پذیرش در دی ماه نیز قابل انجام است
  4. ادامه پیدا کردن مدارس متوسطه به نسبت قانون استان مربوطه تا مقطع ۱۱ و یا ۱۲
  5. امکان ثبت نام دانش‌آموزان پس از گذراندن تحصیلات متوسطه در کالج، دانشگاه و یا تحصیلات Cégep ،Cégep در سیستم آموزشی کانادا مخفف فرانسوی کالج آموزش‌های عمومی و فنی و حرفه‌ای است و بین تحصیلات متوسطه و دانشگاه قریب به دو سال برای دوره‌های عمومی و یا سه سال برای دوره‌های فنی و حرفه‌ای زمان خواهد برد. (برخورداری آموزش و پرورش کانادا،  از سیستم آموزشی Cégep تنها در استان کبک)
سیستم آموزشی در کانادا
سیستم آموزشی در کانادا

سیاست های اصلی نظام آموزشی کانادا کدام اند ؟

از دلایلی که کانادا در تعلیم و تربیت خود سرآمد می‌باشد، به این دلیل است که فقط استثنایی‌ترین معلمان را برای مدارس خود انتخاب می‌نماید. انتخاب معلمان در کانادا بسیار رقابتی است که نیاز به یک مدرک چهار ساله و تجربه کاری خارج از تدریس دارد.

  1. سیستم آموزشی کانادا یک سیستم آموزش اشتغال‌زا را اتخاذ کرده که دانش‌آموزان را ترغیب به ادامه تحصیل و عدم ترک تحصیل کرده و از نظر نوع آموزش، دانش‌آموزان و دانشجویان را برای محیط کار آماده می‌کند
  2. استان‌های کانادا از یک سیستم مرکزی متمرکز، سخت و ملی وزارت آموزش و پرورش پیروی نمی‌کنند و این یک مزیت محسوب می‌شود. آن‌ها اجازه دارند تا بر نیازهای جامعه خود در هر منطقه و ناحیه تمرکز نمایند.
  3. اگر در یک استان یا جامعه، مدرسه‌ای کارایی آموزشی کمتری داشته باشد، منابع لازم و بودجه اضافی برای بهبود آموزش آن‌ها داده می‌شود و یک تعادل برای افزایش و تداوم کیفیت بالای همگانی در نظام آموزشی رعایت شود.

مطالب مرتبط: بررسی قیمت ویزای کانادا

مقاطع تحصیلی در کانادا

در ادامه انواع مقاطع تحصیلی کانادا را به ترتیب معرفی می کنیم و شرایط و امکانات تحصیلی در هر مقطع را توضیح می دهیم.

پیش دبستانی در کانادا

پیش دبستانی یا کودکستان

  1. اولین پایه آموزشی در کانادا
  2. شامل کودکان ۴ تا ۵ ساله قبل از ورود به مدرسه ابتدایی
  3. در دو ایالت نیوبرونزویک و نوآ اسکوشیبا اجباری ولی در سایر ایالتها اختیاری
  4. مراکز پیش دبستانی شامل مراکز دولتی، خصوصی یا مدارس فدرال می‌شود (بسته به انتخاب خود می توانید فرزندتان را در آن مراکز ثبت نام کنید. )
  5. در اغلب ایالت‌ها سال اول دوره پیش دبستانی، دولتی و رایگان است (در ایالت‌های خاصی مثل کبک کل دوره پیش دبستانی برای خانواده های کم درآمد و کودکان معلول بصورت رایگان )
  6. برنامه های آموزشی در دوره پیش دبستانی شامل یادگیری الفبا، شمردن، خواندن، موسیقی، هنر و بازی کردن با دیگران است (به طور کلی کودک را برای دوره دبستان آماده می‌کند)
مقطع ابتدایی در کانادا
مقطع ابتدایی در کانادا

ابتدایی یا دبستان

  1. آموزش ابتدایی برای تمام کودکان اجباری
  2. شروع از ۶ یا ۷ سالگی
  3. ادامه تا کلاس ششم
  4. اتمام در سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی
  5. برنامه آموزشی در دوره دبستانی شامل ریاضی، خواندن، زبان انگلیسی (در کبک زبان فرانسه)، تاریخ، علوم، موسیقی، علوم اجتماعی، ورزش و هنر می‌شود.
  6. در برخی از استان‌ها نظیر انتاریو شامل دوره‌های دو ساله پیش دبستانی سطح Junior JK و Senior SK نیز می‌شود
    لازم به ذکر است که دوره‌های مهد کودک اختیاری بوده و به استثنای مقاطع ابتدایی تا متوسطه، در هیچ جای کانادا اجباری نیست.
مقطع راهنمایی در کانادا
مقطع راهنمایی در کانادا

راهنمایی

  1. مقطع راهنمایی در کانادا دو سال است .
  2. دانش آموز تا کلاس ۷ یا ۸ در این دوره درس می‌خواند و بعد از آن وارد دوره دبیرستان می‌شود.
  3. مقطع راهنمایی از سطح ۶ تا ۹ (سن ۱۲ تا ۱۵سالگی) ادامه می‌یابد.
  4. در قانون آموزش و پرورش استان انتاریو، به طور معمول سطح ۷ و ۸ به عنوان سطح راهنمایی محسوب می‌شود.
  5. سیستم آموزشی کانادا در اکثر مدارس ابتدایی و راهنمایی به صورت ترمی و یا دوره‌های سه ماهه است.
  6. محاسبه سطح و نمره معدل دانش آموز در انتهای هر ترم انجام می‌گیرد .
  7. در انتهای سال میانگین کل معدل محاسبه می‌شود.

سیستم نمره‌دهی مقطع ابتدایی و راهنمایی چگونه است؟

چیزی که در سیستم آموزشی کانادا میبایست از همان ابتدا برای دانش آموز مهم باشد، معدل کل سالانه و یا همان GPA است. براساس سیستم آموزشی کانادا زمانی که دانش‌آموزی در یکی از مدارس کانادا ثبت‌نام می‌کند، پرونده ثبت نمراتی به نام “record file” برای وی باز می‌شود در تمامی مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان نمرات و معدل وی در این پرونده ثبت می‌گردد.
به‌طورکل‌به‌دانش‌آموزان‌براساس مقالات، امتحانات و دوره‌های گذرانده شده طی ۱۳ سال تحصیلی (سطح K تا سطح ۱۲ ) نمره داده می‌شود.

 

طبقه بندی امتیاز و نمره به دانش‌آموزان مقطع دبیرستان به صورت زیر اختصاص می یابد:

  1. سطح A :  فوق‌العاده – حدنصاب نمره ۹۰ تا ۱۰۰
  2. سطح B : خوب – نمره ۸۰ تا ۸۹
  3. سطح C: متوسط – نمره ۷۰ تا ۷۹
  4. سطح D: ضعیف –نمره ۶۰ تا ۶۹
  5. سطح F: مردود – کمتر از نمره ۶۰

در سیستم آموزشی کانادا نمرات و امتیازبندی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان به عوامل متعددی بستگی دارد نظیر :

  1. عملکرد فرد در آزمون‌های میان ترم
  2. شرکت در فعالیت‌های کلاسی
  3. تکمیل تکالیف درسی
  4. انجام پروژه‌های مستقل

نکات نمره دهی در مقاطع مختلف تحصیلی کانادا

  • دانش‌آموزان حداقل دو بار در سال کارت گزارش عملکرد تحصیلی دریافت می‌کنند (در برخی از استانهای کانادا تا ۶ بار در سال این کارت ارائه می‌شود) که نشان‌دهنده نمرات و سطح فرد در هر یک از دروس تحصیلی می‌باشد.
  • سیستم محاسبه معدل در مقاطع ابتدایی و راهنمایی برخلاف مقطع متوسطه مبحثی ساده بوده و به میزان اعتبار هر درس وابسته نیست؛ از این رو برای محاسبه معدل سالانه، مجموع نمرات بدست آمده از کلاسهای مختلف دانش آموز، تقسیم بر تعداد کلاسهای فرد می‌شود.
  • به طور کلی در مقطع ابتدایی و راهنمایی سیستم آموزشی کانادا، بهترین نمره معدل و یا همان GPA نمره ۴٫۰ است و با استفاده از دامنه محدودی از حروف الفبای انگلیسی سطح دانش آموز مشخص می‌شود.
  • در مقطع ابتدایی و راهنمایی سیستم آموزشی کانادا، حرف A معادل نمره ۴، حرف B معادل نمره ۳، حرف C معادل نمره ۲ و حرف D معادل نمره ۱ است و حرف F به عنوان مردود قلمداد می‌شود.
مقطع دبیرستان در کانادا
مقطع دبیرستان در کانادا

دبيرستان در کانادا

دوره دبیرستان در کانادا 4 سال طول می‌کشد. دزکشور کانادا دانش آموزان تا کلاس ۱۱ یا ۱۲ در این دوره درس می‌خوانند (یعنی ۱۶ تا ۱۸ سالگی که بستگی به دوره آموزشی و ایالت مورد نظر دارد).

 

  1. در اونتاریو و نیوبرانزویک، دانش آموزان باید تا سن ۱۸ سالگی دوران دبیرستان را بگذرانند و حتماً در این سن دیپلم بگیرند.
  2. در استان کبک دوره دبیرستان تا کلاس ۱۱ است و بعد از آن دانش آموز باید دو سال دوره پیش دانشگاهی را بگذراند که به آن cegep گفته می‌شود.
  3. سیستم آموزشی کانادا در مقطع دبیرستان که به نام‌های senior high school و secondary high school معروف است نشانه‌ای از پایان سطوح اجباری آموزش و پرورش کانادا است.
  4. مقطع دبیرستان در سیستم آموزشی کانادا از سطح ۹ ( سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی) تا سطح ۱۲ (سنین ۱۷ تا ۱۸) ادامه دارد.
  5. آموزش و پرورش مدارس مقطع دبیرستان کانادا نیز همچون مقاطع ابتدایی و راهنمایی تحت کنترل دولت فدرال نبوده و به صورت استانی و ایالتی نظارت می‌شود.
  6. مدارس مقطع دبیرستان نیز همچنین از انواع مختلفی نظیر دولتی، خصوصی، شبانه‌روزی، مدارس دخترانه، پسرانه و مذهبی کاتولیک و مسیحی برخوردار است.
  7. مقطع دبیرستان با اتمام سطح ۱۲ به استثنا استان کبک پایان می‌یابد.
  8. در استان کبک دانش‌آموزان پس از گذراندن سطح ۱۱ برنامه آماده‌سازی پیش از کالج و یا دانشگاه نظیر  /CEGEP collége d’enseignement général et professionnel را برای دو تا سه سال می‌گذرانند.
  9. در استان انتاریو دانش‌آموزان می‌توانند به طور انحصاری از مزیت سطح ۱۲+ در سال پنجم مقطع دبیرستان بهره‌مند شوند.
  10. براساس قوانین دولتی و سیستم آموزشی کانادا، دانش‌آموزان مقطع دبیرستان صرف نظر از مقطع تحصیلی‌شان، میبایست تا سن ۱۶ سالگی به تحصیلات خود ادامه دهند.
  11. در استان‌های انتاریو و نیوبرانزویک استثناء این قانون فرق داشته و تا سن ۱۸ سالگی و اتمام مقطع دبیرستان و یا دریافت مدرک دیپلم ادامه دارد
  12. برنامه‌های تحصیلی آکادمیک و فنی و حرفه‌ای (آموزش کار) متنوعی در اختیار دانش‌آموزان مقاطع دبیرستان کانادا گذاشته می‌شود تا برای ورود به بازار و یا ادامه تحصیل در کالج و یا دانشگاه آماده شوند.
  13. براساس سیستم آموزشی کانادا، دانش‌آموزان چنانچه موفق به دریافت دیپلم نشده باشند می‌توانند از سن ۱۹ تا ۲۱ سالگی به تحصیل در مقطع دبیرستان ادامه بدهند.
دانش آموزن در کانادا
دانش آموزان در کانادا

دانش‌آموزان سیستم آموزشی کانادا (سطوح ۹ تا ۱۲ ) میبایست برای دریافت دیپلم (OSSD) و به اتمام رساندن مقطع دبیرستان واحدهای اجباری زیر را پاس کنند:

  1. ۴ واحد درسی زبان انگلیسی (یک واحد در هر سطح تحصیلی)
  2. ۳ واحد درسی ریاضیات( شامل یک واحد در سطح ۱۱ یا ۱۲)
  3. ۲ واحد درسی علوم
  4. ۱ واحد درسی تاریخ کانادا
  5. ۱ واحد درسی جغرافیای کانادا
  6. ۱ واحد درسی هنر
  7. ۱ واحد درسی آموزش سلامت و تربیت بدنی
  8. ۱ واحد درسی زبان فرانسه به عنوان زبان دوم
  9. ۵ واحد درسی آموزش شغلی
  10. ۵ واحد درسی علوم مدنی

 

 یک واحد از یکی از گروه‌های درسی پایین:

گروه ۱:

  1. زبان انگلیسی یا فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
  2. یک زبان بومی
  3. یک زبان کلاسیک و یا بین‌المللی
  4. علوم اجتماعی و انسانی
  5. مطالعات کانادایی و جهانی
  6. راهنمایی وآموزش حرفه‌ای
  7. آموزش مشارکت و تعاونی

گروه ۲:

  1. آموزش سلامت و تربیت بدنی
  2. دروس هنر
  3. مطالعات کسب و کار
  4. زبان فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
  5. آموزش مشارکت و تعاونی

گروه ۳:

  1. دروس علوم(سطوح ۱۱ یا۱۲)
  2. آموزش فناوری
  3. زبان فرانسه به عنوان زبان دوم(FSL)
  4. مطالعات کامپیوتر
  5. آموزش مشارکت و تعاونی
  6. درکنار واحدهای اجباری دانش‌آموزان میبایست واحدهای زیر را کامل کنند:
  7. ۱۲ واحد اختیاری
  8. الزامات سوادآموزی استانی
  9. حداقل ۴۰ ساعت فعالیت در مشارکت اجتماعی
مقطع کالج در کانادا
مقطع کالج در کانادا

دوره کالج و دانشگاه

  1. بعد از گذراندن دبیرستان دانش آموز وارد دانشگاه یا کالج های کانادا می‌شود
  2. بسته به رشته و مقطعی که در آن تحصیل می‌کند سنوات تحصیلی خود را طی می‌کند.
  3. دانشگاه‌ها در سیستم آموزشی کانادا، رشته‌ها و برنامه‌های متنوع تحصیلی را در مقاطع مختلفی عرضه می‌کنند که شامل:

مقطع کارشناسی (bachelor’s degree)

  1. مدرک پایه و بنیادین دانشگاهی در سیستم آموزشی کانادا
  2. گذراندن و تکمیل آن بین ۳ تا ۴ سال زمان می‌برد.

مقطع ارشد (master’s degree)

  1. سطح پیشرفته تحصیلات دانشگاهی آموزش و پرورش کانادا
  2. به طور معمول اخذ آن بین ۱ تا ۳ سال زمان خواهد برد.

مقطع دکترا (doctoral degree)

  1. پیشرفته‌ترین سطح تحصیلی و دانشگاهی در سیستم آموزشی کانادا
  2. پس از مقطع ارشد، دریافت آن به همراه تحقیقات و پژوهش‌های مربوطه حدوداً ۳ تا ۴ سال زمان خواهد برد.

در سیستم آموزشی کانادا انواع مختلفی از کالج‌ها و موسسات آموزشی معتبر و دارای تاییدیه دولتی وجود دارند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. کالج‌ها
  2. کالج‌های استانی کاردانی (community )
  3. کالج‌های فنی و حرفه‌ای، هنرهای زیبا و کاربردی
  4. موسسات فناوری و علوم
  5. کالج‌های عمومی و فنی و حرفه‌ای کبک
آزمون ورود به دانشگاه در کانادا
آزمون ورود به دانشگاه در کانادا

آزمون های ورودی دانشگاه های کانادا

  1. کنکور در کانادا نیز سازوکارهای مخصوص به خود را دارد.
  2. دانشگاه‌ها و کالج های بسیار زیادی در کانادا وجود دارد که می‌توانید آنها را انتخاب کنید.
  3. هرچند آزمونهای ورودی متعددی وجود دارد که قبل از درخواست دادن برای دانشگاه مورد نظرتان باید آنها را بگذرانید.
  4. رایج ترین آزمون های ورودی دانشگاه های کانادا این موارد هستند:

آزمون تافل

  1. آزمون تافل برای بررسي میزان مهارت فرد در زبان انگلیسی گرفته می‌شود.
  2. در این آزمون مهارت‌های خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن سنجیده می‌شود.
  3. این آزمون یکی از مهمترین آزمونهای ورودی هم برای افرادی است که برای ورود به مقاطع دانشگاه اقدام کرده اند و همچنین برای افرادی که زبان اولشان زبان انگیسی نیست.
  4. این آزمون در ۱۸۰ کشور برگزار می‌شود که کانادا یکی از آنها است.

آزمون GRE

  1. این آزمون برای تعیین آمادگی دانش‌آموز برای ورود به  مقطع لیسانس و حتی فوق لیسانس برگزار می‌شود
  2. این آزمون علاوه بر آزمون عمومی شامل آزمونهای موضوعی و آزمون ارزیابی نوشتن نیز می‌شود.
  3. تعداد مورد نیاز این آزمونها به دانشگاه مدنظرتان بستگی دارد.
  4. آزمون عمومی GRE رایج ترین آزمون برای مقطع لیسانس است‌.
  5. در این آزمون مهارت‌های شفاهی، کمی و تحلیلی دانش آموز سنجیده می‌شود.

آزمون SAT

  1. SAT یک آزمون ورودی استاندارد است که افرادی که می‌خواهند خارج از کشور تحصیل کنند باید آن را بگذرانند.
  2. این آزمون شامل سه بخش است .
  3. در این آزمون الگوی سوالات ثابت است.
  4. دانش آموزانی که می‌خواهند وارد برخی از دانشگاه های معتبر کانادا شوند حتما باید نمرات خوبی در این آزمون بگیرند.

آزمون GMAT

  1. در این آزمون مهارتهای نوشتن،کمی،شفاهی وخواندن ارزیابی می شود.
  2.  پیش نیازی برای پذیرش در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس است‌.
  3. بیشتر از ۵ بار در سال نمی‌توانید در آن شرکت کنید.

آزمون آیلتس

  1. مدرک آیلتس برای مهاجرت کاربرد زیادی دارد.
  2. بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا و سایر کشورها در این آزمون شرکت می‌کنند.
  3. آزمون آیلتس برای ارزیابی توانایی زبان متقاضیانی طراحی شده که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در کانادا و دیگر کشورهای انگلیسی زبان را دارند.
  4. الگوی آیلتس مانند دیگر آزمون هاست و مهارت‌های خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن به زبان انگلیسی را ارزیابی می‌کند.
  5. آزمون آیلتس تنها آزمون زبان انگلیسی است که برای مهاجرت به تمام کشورها مورد قبول است..

آزمون MCAT

  1. این آزمون برای پذیرش و تحصیل در رشته های پزشکی در کانادا مورد نیاز است.
  2. MCAT یک آزمون استاندارد چند گزینه ای است که توانایی دانش‌آموزان را برای حضور در دانشکده های پزشکی ارزیابی می‌کند‌.
    در این آزمون مهارتهای حل مسئله، تفکر بحرانی و مهارت نوشتن علاوه بر دانش مفاهیم و اصول علمی که برای رشته های پزشکی نیاز است سنجیده می‌شود.
  3. MCAT به چهار بخش تقسیم می‌شود که شامل منطق شفاهی، علوم جسمانی، نمونه نگارش و علوم بیولوژیک می‌شود.

آزمون LSAT

  1. برای پذیرش در دانشگاه‌های حقوق طراحی شده است.
  2. در این آزمون مهارتهای استدلال شفاهی و خواندن ارزیابی می‌شود که یکی از چندین فاکتور مورد نیاز برای پذیرش در دانشکده های حقوق است.
کشور کانادا
کشور کانادا

انواع دیگر مدارس و آموزشگاه ها در کانادا

مدارس فنی و حرفه ای

این مدارس در کل کانادا وجود دارد
همانطور که از اسمش مشخص است دانش آموز می‌تواند در این مدارس مهارتی که به آن علاقه دارد را بیاموزد.

مدارس خصوصی یا غیرانتفاعی

این نوع مدارس در کل کانادا وجود دارد
تمام هزینه های آن بر عهده خانواده ها است و دولت نقشی در آن ندارد.
در استان کبک افرادی که تمایلی به درس خواندن به زبان فرانسه ندارند مدارس غیرانتفاعی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

مدارس مذهبی

آنهایی که دوست دارند فرزندانشان را به مدارس مذهبی بفرستند غیر از مدارس مذهبی کاتولیک خاصی که وجود دارد باید آنها را به موسسات خصوصی مربوط بفرستند.
در این مدارس علاوه بر درسهای مربوط به همان پایه آموزشی درسهای مذهبی مرتبط با نوع مذهب آن مدرسه نیز تدریس می‌شود.

 

وضعیت دانش آموزان مهاجر در کانادا

  1. تعدا دانش آموزان مهاجر در کانادا بسیار زیاد است
  2. یک سوم جوانان در کانادا را مهاجران تشکیل می‌دهند
  3. به خاطر عدالت اجتماعی بسیار بالا در کانادا امکان موفقیت برای دانش آموزان مهاجر در برابر دانش آموزان بومی بسیار بالا و حتی برابر با آنهاست.
مدارس کشور کانادا
مدارس کشور کانادا

مدارس

  1. کودکان در کانادا معمولا در سن ۴ تا ۵ سالگی به مدت یک تا دوسال و به صورت اختیاری در کودکستان آموزش می بینند
  2. در حدود ۶ سالگی به کلاس اول می‌روند.
  3. پایه راهنمایی تا کلاس ۱۱ و ۱۲ است که این به ایالت مورد نظر بستگی دارد.
  4. بعد از آن دانش آموزان می‌توانند به دانشگاه یا کالج یا وارد سیستم cegep شوند.
  5. cegep یک کلمه فرانسوی و خلاصه شده کالج آموزش عمومی و فنی حرفه ای می‌باشد.
  6. در این سیستم دانش آموزان 2 سال در مدرسه عمومی و 3 سال در مدرسه فنی حرفه ای درس می‌خوانند و بعد از آن می‌توانند وارد دانشگاه شوند. ایالت کبک دارای سیستم آموزشی cegep است.
  7. در هنگام انتخاب مدرسه مورد نظرتان در کانادا حتما به نوع، اندازه و مکان موسسه مد نظرتان توجه کنید.
  8. اگر به رشته خاصی علاقه دارید تحقیق کنید که کدام موسسه در زمینه رشته مورد علاقه تان گزینه بهتری می‌تواند باشد.
  9. مدارس دولتی کانادا به صورت منطقه‌ای و توسط هیئت مدیره منتخب مدیریت می‌شوند، تقریبا در تمامی این مدارس دانش‌آموزان دختر و پسر به طور مختلط آموزش می‌بینند و برنامه‌های تحصیلی این مدارس از نوع روزانه است.
  10. سیستم آموزشی کانادا در بردارنده انواع مدارس خصوصی و دولتی از قبیل موسسات فنی/ کالج‌های استانی (community colleges)، کالج‌های فنی و حرفه‌ای (Career colleges)، مدارس زبان، مدارس متوسطه، کمپ‌های تابستانی، کالج‌های دانشگاهی و دانشگاه‌ها است.
  11. سیستم آموزشی کانادا یک مسئولیت استانی و تحت نظارت قانون اساسی و دولت فدرال کشور کانادا است، این بدین معنی است که در مناطق و استان‌های مختلف کشور کانادا تفاوت‌های عمده‌ای از لحاظ قوانین آموزشی وجود دارد.
  12. در کانادا معمولا معلمان تحصیلات دانشگاهی دارند.
  13. اگر فرزند شما هنگام تحصیل در مدرسه نیاز به معلم داشته باشد، معلمانی برای نیازهای ویژه نیز وجود خواهند داشت.
  14. پسران و دختران معمولاً با هم به مدرسه می‌روند، مدارس خصوصی در کانادا سیستم آموزشی مستقل خود و در نتیجه یجورایی می‌توان گفت که قوانین مستقل خود را داشته و بدون وابستگی به سازمانی دیگر عمل می‌کنند.
  15. معمولا در اکثر مدارس شبانه‌روزی دختران و پسران از هم جدا هستند که این مودر برای کلیه مدارس عمومی کاتولیک در این کشور که برای دانش آموزان از هر مذهبی برپا شده اند صادق است.
  16. مدارس مذهبی خود شامل دو دسته عمومی و خصوصی نیز می‌شوند. در سیستم آموزشی کانادا حداقل تا دوره متوسطه، مدارس دولتی کتاب‌های درسی را به دانش‌آموزان می‌دهند، اما آن‌ها مجبور هستند وسایل مورد نیاز مدرسه خود را از قبیل لوازم التحریر و غیره تهیه کنند.
  17. مدرسه فرزند شما باید اطلاعات خاصی در مورد زمان های سوار شدن، توقف اتوبوس‌ها و مسیرهای حرکت او به مدرسه و بازگشت به خانه داشته باشد.
  18. در سیستم آموزشی کانادا هر روز حضور و غیاب انجام می‌گردد و انتظار می‌رود فرزند شما در مدرسه حاضر باشد.
  19. اگر فرزندتان بیمار است یا به هر دلیلی کلاس را از دست بدهد، والدین باید به مدرسه اطلاع دهند.
  20. از دانش آموزان انتظار می رود از دستورالعمل لباس مدرسه (به اصطلاح Dress Code) پیروی کنند و در بعضی از مدارس دانش آموزان ملزم به پوشیدن لباس فرم هستند.
  21. در صورت نیاز برای دانش آموزان خارجی جدید در کانادا، کلاس‌های انگلیسی به عنوان زبان دوم (ESL) ارائه می‌شود.
  22. در طول سال تحصیلی، می‌توانید کارت‌های گزارش پیشرفت تحصیلی فرزندتان را دریافت کنید.
  23. سفرهای میدانی گاهی توسط مدارس به مکان‌هایی مانند موزه‌ها، کارخانجات، موسسات فرهنگی و محلات شهر ترتیب داده می‌شود.
  24. تعطیلی مدارس و تعطیلات “روزهای برفی” در کل سال تحصیلی و زمستان در سیستم آموزشی کانادا بسیار رایج است.
  25. اگر مدرسه فرزندتان به دلیل کولاک یا سرما بسته باشد، مدرسه، رادیو یا تلویزیون به شما اطلاع می دهد.
  26. بسیاری از مدارس پس از تایم مدرسه فعالیت‌های فوق برنامه ارائه می‌دهند که شامل باشگاه‌های مدارس، تیم‌های ورزشی، کلوپ‌های سرگرمی، گروه‌های مطالعه و غیره است.
  27. زورگویی در سیستم آموزشی کانادا تحمل نمی‌شود؛ پی اگر گمان می‌کنید فرزند شما مورد آزار و اذیت قرار گرفته است ، فوراً به مدیر یا معلم مدرسه خود اطلاع دهید

 

هزینه و شهریه‌ تحصیلی مقاطع ابتدایی و راهنمایی

شهریه تحصیلی و سالانه مقاطع ابتدایی و راهنمایی آموزش و پرورش کانادا براساس نوع مدرسه ( دولتی، خصوصی- شبانه‌روزی)، مقطع تحصیلی و محله و شهر دانش‌آموز بین‌المللی، مقوله‌ای کاملا متغیر است که در ادامه به توضیح جزئیات آن خواهیم پرداخت.
بودجه مدارس دولتی کانادا توسط دولت فدرال، استان و ایالت این کشور تامین شده و به نوعی رایگان بوده و شامل پرداخت شهریه سالانه برای ثبت‌نام دانش‌آموزان نمی‌شود.

  1. براساس قوانین آموزش و پرورش کانادا، در اکثر این مدارس هزینه‌ ناچیز ۱۰ تا ۱۰۰ دلاری تحت عنوان تدارکات مدرسه، تور و سفر، برنامه‌های ویژه و کلاس‌های فوق‌العاده وتیم‌های ورزشی از والدین گرفته می‌شود.
  2. مدارس دولتی تنها برای دانش‌آموزان مقیم کانادا رایگان بوده و دانش‌آموزان بین‌المللی علاوه بر داشتن مجوز و ویزای تحصیلی کانادا ملزم به پرداخت شهریه هستند.

 

آموزش و پرورش کانادا در دو صورت اجازه تحصیل و ثبت‌نام فرزندان مهاجرین و دانش‌آموزان بین‌المللی را در مدارس دولتی این کشور می‌دهد:
  1. در صورتی که یکی از والدین دانش‌آموز بین‌المللی مشغول تحصیل باشد و از مجوز کار یا تحصیل در کانادا با اعتبار بیش از یکسال برخوردار باشد، فرزند وی تحت عنوان Minor children مجاز است به تحصیل در هر یک از مقاطع مهدکودک (pre-school)، ابتدایی و راهنمایی (primary) و دبیرستان (secondary) مدارس دولتی کانادا بپردازد.
  2. در صورتی که یکی از والدین دانش‌آموز دارای حقوق شهروندی (Citizenship)گذرنامه و اقامت دائم کشور کانادا PR باشد، فرزند وی امکان ثبت‌نام و تحصیل رایگان در مدارس این کشور را خواهد داشت.
  3. مدارس خصوصی در سیستم آموزشی کانادا به هیچ وجه رایگان نبوده و شامل پرداخت شهریه می‌شوند.
  4. شهریه اغلب مدارس خصوصی کانادا برحسب شهرت، محل استقرار ، خدمات، نوع مدرسه و سطح دانش‌آموز از ۸۰۰۰ هزار دلار تا ۶۰ هزار دلار در سال متغیر است و تنها ۵ درصد از دانش‌آموزان کشور کانادا در این نوع مدارس به تحصیل مشغول هستند.
  5. عموما در سیستم آموزشی کانادا، مدارس خصوصی شبانه‌روزی و یا همان boarding schools که دارای پانسیون و خوابگاه برای دانش‌آموزان هستند، گران‌ترین گزینه برای ثبت‌نام دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی محسوب می‌شوند.
  6. شهریه این نوع از مدارس خصوصی زمانی که در شهرهایی نظیر ونکوور و یا تورنتو مستقر باشند، بی‌نهایت سرسام آور خواهد بود
  7. مدارس مذهبی از پایین‌ترین نرخ شهریه در کشور کانادا برخوردار هستند و به همین دلیل گزینه اقتصادی و مناسبی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان بین‌المللی محسوب می‌شوند.
  8. به طور کلی در سیستم آموزشی کانادا، مدارس خصوصی مذهبی- مسیحی در شهرهای کوچک و بخش شمالی انتاریو دارای کم‌ترین میزان شهریه سالانه بوده و در عین حال مدارس شبانه‌روزی شهرهای بزرگ نظیر تورنتو و اتاوا با میانگین شهریه ۴۰ تا ۵۰ هزار در سال، از بیش‌ترین میزان شهریه سالانه برخوردارند.
  9. عموما اندازه کلاس‌های مدارس خصوصی و تعداد دانش‌آموزان به نسبت مدارس دولتی کمتر بوده و برخی از آنها تنها به پسران و یا دختران اختصاص دارند.
نظام آموزشی کانادا
نظام آموزشی کانادا

ساعت مدارس در کانادا به چه صورت است

  1. ساعت مدارس حدودا 5 تا 6 ساعت می باشد .
  2. ساعات مدارس پیش دبستانی، نیمی از ساعات روز را در برمیگیرد.
  3. برخی مدارس در کل سال دارای برنامه آموزشی هستند.
  4. سال تحصیلی مدارس آموزش و پرورش کانادا شباهت بسیار زیادی به سیستم آموزشی آمریکا دارد.
  5. شروع کلاس‌ها از اوایل ماه سپتامبر ( شهریور).
  6. ادامه کلاسها تا اواخر ماه جون (خرداد) برای حدود ۱۰ ماه است.
  7. براساس قوانین سیستم آموزشی کانادا به طور معمول سال تحصیلی به دو ترم تقسیم می‌شود، البته در برخی مناطق و استانها سال تحصیلی بر مبنای چهار سه ماهه سال و یا سه ترم تحصیلی (trimesters) تقسیم‌بندی می‌شود.
  8. تعداد کمی از مدارس کانادا در تمام سال فعال هستند و سال تحصیلی برخی از آنها از اواسط ماه آگوست (مرداد) شروع شده و تا پایان ماه می (اردیبهشت) ادامه دارد.
  9. بنابر قوانین سیستم آموزشی کانادا در مقاطع ابتدایی و راهنمایی، مدارس در روزهای غیر تعطیل از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ساعت ۳ و یا ۳:۳۰ بعد از ظهر و یا ۹:۰۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر فعالیت می‌کنند و یک ساعت را به زمان ناهار و ۲ زمان تنفس ۱۵ دقیقه‌ای (recess) را بین کلاس‌ها همانند زنگ تفریح خودمان به دانش‌آموزان اختصاص می‌دهند.
  10. براساس نوع مدرسه ( کاتولیک، دولتی و یا خصوصی)، منطقه و مقطع تحصیلی دانش‌آموز، این ساعات کمی متغیر است.
  11. در اکثر مدارس استانهای کشور کانادا، کلاس‌های درسی از دوشنبه تا جمعه برگزار می‌شود و مدارس کانادایی در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند.

 

سطح بندی دانش اموزان کانادا چگونه است؟

  1. مدارس کانادا مختص افراد در گروه سنی 5 تا 18 سال است.
  2. براساس نظام آموزشی کانادا این افراد در 4 سطح تحصیل می کنند.
  3. سطح یک: سطح پیش دبستان که دارای سطوح 4 ،5 ،6 ،7 می باشد.
  4. سطح دو: سطح راهنمایی که دارای سطوح 5 ،6 ،7 ،8 می باشد.
  5. سطح سه: سطح دوره مقدماتی که شامل سطوح 7 ،8 ،9 می باشد.
  6. سطح چهار: سطح دوره دوم دبیرستان و شامل سطوح 8 ،9 ،10 تا 12 می باشد.

 

هزینه تحصیل دانش آموزان خارجی در مدارس کانادا

هزینه تحصیل دانش آموزان در دبیرستان های دولتی کانادا حدود 15 تا 20 هزار دلار است .برای دبیرستان های خصوصی این میزان دو برابر می شود یعنی حدود 20 تا 40 هزار دلار است.پرداخت شهریه مدارس خصوصی کانادا معمولا در دو ترم ماه Sept  (شهریور) تا Jan (دی) و ماه Feb  (بهمن) تا Jun (خرداد) انجام می‌پذیرد و شامل پوشش بیمه پزشکی دانش‌آموز و کلاسهای فوق‌العاده زبان ESL نیز می‌شود.

  1. در سیستم آموزشی کانادا، بخش اعظمی از شهریه دریافتی مدارس خصوصی شبانه‌روزی یعنی چیزی در حدود ۸۵ درصد به دپارتمان تحصیلی حرفه‌ای مدرسه اختصاص می‌یابد و الباقی صرف تجهیزات کلاسها، بهبود تجهیزات مدارس و هزینه‌های نگهداری، نظارت، خوابگاه، سرویس غذا و حمل و نقل مدارس، روپوش دانش‌آموزان، کمک تحصیلی و مالیات می‌شود.
  2. شهریه مدارس خصوصی در مقاطع اولیه و ابتدایی خصوصا پیش دبستانی و مهدکودک با وجود گزینه‌های متعددی نظیر nursery school و daycare پایین‌تر است.
  3.  برای ثبت‌نام دانش‌آموز بین‌المللی در مدارس مذهبی ، دانش‌آموز ملزم به کاتولیک و یا مسیحی بودن نیست و شمار زیادی از مدارس خصوصی، برای چند دانش‌آموز بین‌المللی از یک خانواده تخفیف ۵ تا ۲۵ درصدی (sibling discounts) به هنگام ثبت‌نام قائل می‌شوند.
کالج در کانادا
کالج در کانادا

کالج ها:

به طور خلاصه اگر بخواهیم حالت کالج را در ذهن‌تان تداعی کنیم، کالج های کانادا درست مانند مراکز آموزش فنی و حرفه ای در ایران هستند و بنابراین محوریت و تمرکز آن‌ها بر مهارت آموزی، افزایش نیروهای کار و آماده کردن دانشجویان برای محیط کار و ورود سریعشان به بازار کار می‌باشد.

محوریت قرار دادن آموزش بر روی دروس تئوری در کالج‌های کانادا نسبت به دروس فنی و مهارتی کمتر می‌باشد.
اکثر دروس و کلاس‌ها در کالج‌های این کشور به صورت عملی و در واقع کارگاهی است و به نوعی اشتیاق کاری و دیدن نتیجه مهارت و دانش در عمل در همان لحظه را در دل دانشجویان القا می‌کنند.
کالج‌های کانادا دارای 3 مزیت دیگر نسبت به دانشگاه‌ها هستند: 

  1.  اخذ پذیرش و قبولی در آن‌ها راحت‌تر بوده
  2.  کالج‌های شبانه‌روزی فضای زندگی و جای خواب ارائه داده و در نتیجه نیاز به رزرو خوابگاه نیست
  3. هزینه‌های تحصیل در کالج‌ها به نسبت دانشگاه‌ها پایین‌تر هستند.

کالج‌ها در 2 گروه دولتی و غیر دولتی دسته‌بندی می‌شوند و دوره‌های تحصیلی در کالج‌ها عبارتند از:

  1. دوره دیپلم که 2 ساله است و آموزش فنی و حرفه‌ایی بصورت عمومی‌تر است.
  2. دوره سرتیفیکیت (Certificate) :برای 92 رشته تخصصی مانند هنر، معماری، طراحی و … در کانادا ارائه می‌شود.
  3. دوره پست بچلر (PBD): دوره‌های 2 ساله که نیازمند به لیسانس بوده و در 44 رشته تخصصی ارائه می‌گردد و به همین دلیل با نام Graduate Diploma هم شناخته می‌گردد.
  • توجه:
  1. تحصیل در کالج رنج سنی گسترده‌ایی رو شامل می‌گردد؛ در واقع شما می‌توانید از 18 تا 35 سالگی از کالج‌های کانادا پذیرش تحصیلی اخذ نمایید.
  2. متوسط شهریه کالج‌های کانادا سالیانه 15 الی 18 هزار دلار می‌باشد.
  3. برای دانشجویان بین‌المللی ارزان‌ترین کالج‌هایی که در عین حال از نظر کیفیت آموزشی نیز خوب باشند 2 کالج Algonquin College و Bow Valley College پیشنهاد می‌شود.
کانادا
کانادا

عمدتا همه دانشگاه‌های کانادا اجازه ادامه تحصیل به دانشجویان را در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌دهند:

  • دوره کارشناسی:

  1. دوره کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا یک دوره 3 یا 4 ساله به صورت تمام وقت
  2. برای اخذ پذیرش در این مقطع از دانشگاه‌های کانادا به 12 الی 13 سال تحصیل دبیرستان و مدرک دیپلم نیاز دارید
  3. برای دانشجویان بین‌المللی طبیعتا علاوه بر ارائه دیپلم، ارائه مدرک زبان با نمره مقبول، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، در صورت وجود دیگر رزومه‌های تحصیلی و… نیز نیاز است.
  4. مدرک زبان با نمره قبولی آیلتس 6.5 یا حداقل 6 و یا معاد آن‌ها برای دیگر مدارک زبان معتبر بسیار مهم است و در صورت عدم توانایی در اخذ نمره قبولی مد نظر، متقاضی می‌بایست یک دوره پیش‌نیاز زبان 3 ماهه تا نهایت 1 یا 2 ساله قبل از شروع تحصیل در دانشگاه مورد نظر را سپری نماید.
  5. متوسط شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا در حدود 26 هزار دلار در سال است.

 

  • دوره کارشناسی ارشد:

  1. از نظر تعداد دانشجو، نرخ پذیرش و همچنین وجود طرفدار بین متقاضیان بین‌المللی، دوره کارشناسی ارشد در کانادا محبوب‌ترین دوره برای تحصیل است
  2. این دوره در این کشور بین 1 تا 3 سال به طول می انجامد.
  3. برای اخذ پذیرش از این مقطع نیاز به مدرک کارشناسی با نمرات قابل قبول داشته و همانند مقطع کارشناسی به مدرک زبان اما با نمره حداقل 6.5 (و ترجیحا 7 برای برخی رشته‌ها یا دانشگاه‌های برتر) در آیلتس یا معادل آن برای دیگر آزمون‌های معتبر زبان و دیگر مدارک مانند انگیزه نامه، توصیه نامه از اساتید، فعالیت‌ها و سوابق علمی در قالب پژوهش‌ها، پروژه‌ها و… نیاز دارید.
  4. برای اخذ پذیرش از برخی دانشگاه‌ها، شرکت و ارائه نتیجه آزمون‌های GRE و یا GMAT نیز مورد نیاز است.
  5. متوسط شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا در حدود 15 تا 22 هزار دلار در سال است.

 

  • دوره دکتری:

  1. تحصیل در مقطع و اخذ مدرک دکتری در کانادا از جایگاه ویژه‌ایی برخوردار است که این دوره در دانشگاه‌های کانادا بین 4 تا 5 سال به طول می‌انجامد.
  2. برای اخذ پذیرش از این مقطع نیاز به مدرک کارشناسی ارشد با نمرات قابل قبول و بالا داشته و همانند مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به مدرک زبان اما با نمره حداقل 6.5 (و ترجیحا 7 برای برخی رشته‌ها یا دانشگاه‌های برتر) در آیلتس یا معادل آن برای دیگر آزمون‌های معتبر زبان نیاز دارید.
  3. برای اخذ پذیرش از برخی دانشگاه‌ها، شرکت و ارائه نتیجه آزمون‌های GRE و یا GMAT نیز مورد نیاز بوده و همچنین ارائه توصیه‌نامه از سوی اساتید (گاها 2 یا حتی 3 توصیه‌نامه)، مقالات پژوهشی و چاپی و گاها سابقه کاری بسته به دانشگاه مقصد نیز ضروری است.
  4. متوسط شهریه تحصیل در مقطع دکتری در کانادا در حدود 9 تا 16 هزار دلار در سال است که این مبلغ برای بسیاری از دانشگاه‌ها خیلی کمتر از این هم می‌تواند باشد (7 هزار دلار یا حتی کمتر) و از طرفی اخذ بورسیه و فاند برای مقطع دکتری در کانادا به نسبت مقطع ارشد یا کارشناسی بسیار راحت‌تر است.
سیستم آموزشی در کانادا
سیستم آموزشی در کانادا

شرایط سنی تحصیل در کانادا:

  1. سن تحصیل اجباری در کانادا از 6 و گاها 5 سالگی از مقطع دبستان (بسته به استان مورد نظر) شروع می‌گردد
  2.  قبل از این سن والدین می‌توانند فرزند خود را به صورت اختیاری در مهد کودک بگذارند که این کار به ویژه در سن‌های نزدیک‌تر به 5 الی 6 سالگی، کودک را از نظر آموزشی و همچنین روابط اجتماعی در مدرسه بهتر آماده می‌سازد.
  3. از 5 الی 6 سالگی، نظام آموزشی پیش از دانشگاه کانادا به مدت 12 الی 13 سال طول می‌کشد
  4. دانش‌آموزان در سن 18 یا نهایت 19 سالگی از دوران دبیرستان فارغ‌التحصیل شده، مدرک دیپلم اخذ می کنند
  5. در صورت تمایل برای ادامه تحصیل در کالج یا دانشگاه اقدام می‌نمایند.
  6. سن ورود به دانشگاه یا کالج در کانادا سن حداقل 18 سال می‌باشد و درباره حداکثر سن تحصیل دانشگاهی در این کشور سن 40 سال برای مقطع دکتری می‌توان در نظر گرفت.
  7. بطور معمول آخرین فرصت تحصیل دانشگاهی در مقطع دکتری سن 35 سال می‌باشد که همین فرصت برای مقطع کارشناسی ارشد 28 سال می‌باشد.
  8. کلیه قوانین فوق برای افرادی که به این کشور مهاجرت تحصیلی می‌کنند نیز صادق بوده و از قبل 18 سالگی و برای تحصیل در مدرسه امکان تحصیل وجود داشته و تا سنین 40 سالگی برای مقاطع دکتری ادامه دارد. (دانش‌آموزان زیر 18 سال که قصد تحصیل در این کشور را دارند می‌توانند همراه با والدین خود به کانادا مهاجرت کرده و یا در مدارس شبانه‌روزی به تنهایی تحصیل کنند).

 

تفاوت اصلی بین مدارس خصوصی و دولتی در کانادا:

  1. بیشترین تفاوت این مدارس در شهریه آن‌ها است.
  2. در حالی که مدارس دولتی توسط دولت تامین بودجه می‌شوند
  3. مدارس خصوصی در کانادا می‌توانند هر سال بین 4000 دلار تا 26،000 دلار کانادا شهریه دریافت کنند.
  4. مدارس دولتی کتاب‌های درسی دانش آموزان خود را وام می‌دهند.
  5. در مدارس خصوصی ممکن است دانش آموزان ملزم به خرید ملزومات خود باشند.
  6. برخلاف سیستم مدارس دولتی، مدارس خصوصی گرایش به حساسیت بیشتر در انتخاب دارند و معمولا برای پذیرش مصاحبه انجام می‌دهند.
  7. مدارس خصوصی تمایل به داشتن کلاس‌های کوچکتر و توجه و تمرکز فردی بیشتر دارند.
  8. آن‌ها همچنین تمایل دارند که بیشتر از مدارس دولتی، دانشگاه محور باشند.
  9. مدارس خصوصی غالباً یک روش جایگزین برای آموزش مانند مدل مونتسوری یا والدورف ارائه می‌دهند.
  10. معلمان مدارس دولتی غالباً تحت آزمایش های منظم و صلاحیت های دقیق قرار می گیرند، اما این آزمایشات در مدارس خصوصی چندان رایج نیست.
  11. معلمان مدارس خصوصی نیز لزومی ندارند که مدرک لیسانس آموزش و پرورش را به طور اجباری تحویل دهند، اما ممکن است آن‌ها دارای مدرک دانشگاهی یا دکتری در یک رشته تخصصی باشند.

 

مقایسه آموزش پرورش ایران و کانادا:

  1. نظام آموزشی کانادا به روش ایالتی تدوین و اجرایی می شود.
  2. این بدین معنا است که بعضی  از استان ها نظام آموزشی مخصوص به خود را دارند. (به عنوان مثال برخی از دبستان ها حضور دانش آموزان اجبار و برخی دیگر اختیار است.)
  3. در جایی دیگر ممکن است دانش آموزان با طی کردن 11 سال فارغ التحصیل شوند و در سایر ایالت ها امکان دارد دانش آموزان با گذراندن 12 سال دوره آموزشی خود را طی بکنند.
  4. از نظر مالی تحصیل در مدارس دولتی ایران رایگان و بدون هزینه است و اینگونه که ادعا می شود دولت وظیفه دارد تا پایان دوره متوسطه تمامی هزینه های تحصیلی دانش آموزان را برعهده بگیرد. اما در ایران دانشگاه های دولتی، آزاد، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و… هر کدام بنا به شرایطی که دارند دارای هزینه هستند.
  5. از طرفی در کشور کانادا سیستم آموزشی به این گونه است که هزینه تحصیل در مدرسه های دولتی برای شهروندان و افرادی که اقامت دائم این کشور را دارند و همچنین فرزندان خارجی‌هایی که با ویزای تحصیلی یا کاری در کانادا حضور دارند، رایگان است.
  6. سایر خارجی‌ها باید برای تحصیل در مدرسه های کانادایی هزینه پرداخت کنند.

 

سخن آخر :

در کشور کانادا، آموزش و تحصیلات به عنوان مهم‌ترین اولویت‌ها شناخته می‌شود و سیستم آموزشی کانادا به علت تلاش دولت در این زمینه، شناخته شده و بسیار پیشرفته است.هر استان در کانادا مسئولیت مدیریت سیستم آموزش عمومی و برنامه درسی خود را دارد، به همین خاطر برخی تفاوت‌های کوچک بین استان‌های مختلف، از جمله حداقل سن، حداکثر دانش‌آموزان و انواع برنامه‌های ارائه شده، وجود دارد.دانش‌آموزان از مرحله پیش‌دبستانی شروع به یادگیری می‌کنند، سپس مرحله آموزش ابتدایی و آموزش متوسطه را می‌گذرانند و در پایان مرحله دانشگاهی، آماده ورود به بازار کار می‌شوند.در این کشور هیچ فردی به علت جنسیت، نژاد، اعتقادات دینی، وضعیت اجتماعی  از دسترسی به آموزش محروم نیست و فرصت‌های برابری را برای افراد فراهم می‌کند.ما در موسسه مهاجرتی سفریکا ، کمک‌های ارزشمندی را به شما عزیزان جهت اخذ ویزا و رفع ریجکتی ارائه می‌دهیم تا با یک سفر متحول کننده زندگی را آغاز کنید.

سفریکا سفری برای آینده ای بهتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

 

سوالت رو اینجا بپرس

ما در هر ساعتی پاسخگوی شما هستیم

× یوسفی هستم چطور میتونم کمکتون کنم؟